Сиропиран царевичен сладкиш

09/09/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 139
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, сипва се прясно мляко, смлени орехи. Накрая добавяме двата вида брашно и бакпулвера.

Разбърква се да се получи кексова смес и сипваме в правоъгълна тава намазнена с олио и поръсена с брашно. Печем блата до суха клечка в загрята фурна на 180 градуса.

Изважда се от фурната и с дървено шишче или дръжката на четка за рисуване се набожда отгоре.

Загрява се прясно мляко, захар, какао, масло и течен шоколад на сироп. Сладкишът се нарязва на квадрати и заливаме отгоре с черпак да попие.

Охладен се поръсва с кокосови стърготини и хапваме през почивните дни!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар