Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Картофени питки с шунка и топено сирене

Картофени питки с шунка и топено сирене

М....М....
Новак
19954104
Картофени питки с шунка и топено сирене2 / 2
10/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • шунка - 200 г на тънки филии
  • топено сирене - 1 опаковка
  • брашно
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 50 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и след това направете пюре от тях. Овкусете с масло, сол и черен пипер. Започнете да добавяте брашно, трябва да се получи меко тесто, лесно за оформяне.

Направете питки с диаметър около 8-10 см.

Нарежете шунката, така че да пасва на големината на питките.

Върху всяка питка поставете шунка и намажете с топено сирене, върху него отново сложете резен шунка, поставете втора питка отгоре и затворете всички крайчета и оформете добре, така че шунката и сиренето да не излизат.

Повторете и с другите питки.

Пържат се до златисто в тиган с не много олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Сигурно приготвени по този начин ще са вкусни..Ще се опитат
21.09.2018 21:11