bool(false) bool(false) bool(false) bool(false) bool(false) bool(false) bool(false) bool(false) bool(false) bool(false) bool(false) bool(false) bool(false) bool(false) bool(false) bool(false) bool(false) bool(false) bool(false) Содена питка със сирене - Рецепта | Gotvach.bg

Содена питка със сирене

22/11/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882818
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо980
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в купа. Добавя се водата, киселото мляко с разтворена сода за хляб, ябълков оцет, зехтин, сол, захар и бакпулверът.

Разбърква се добре на каша, прибавя се натрошено сирене и мащерка.

Замесва се средно меко тесто.

В тава 26 см върху хартия за печене се оформя плоска питка.

Отгоре се набожда с вилица и оставяме 15 минути да почине.

Печем содената питка в загрята фурна 180°C около 35 минути до златиста коричка.

Начупва се и хапваме топла с още сиренце, поръсено с шарена сол.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар