Содена питка със сирене

22/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 338
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата58
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в купа. Добавя се водата, киселото мляко с разтворена сода за хляб, ябълков оцет, зехтин, сол, захар и бакпулверът.

Разбърква се добре на каша, прибавя се натрошено сирене и мащерка.

Замесва се средно меко тесто.

В тава 26 см върху хартия за печене се оформя плоска питка.

Отгоре се набожда с вилица и оставяме 15 минути да почине.

Печем содената питка в загрята фурна 180°C около 35 минути до златиста коричка.

Начупва се и хапваме топла с още сиренце, поръсено с шарена сол.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Eka
Eka
05.02.2020 19:50
и с винен оцет ми стана
0
0