Пухкави закуски с бекон

Пухкави закуски с бекон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
"С такава закуска няма как да останем в кревата - скачаме и веднага нападаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошава се маята в хладката вода и се разбърква със захарта. Добавя се 2 с. л. брашно, разбърква се и оставяме за 10-15 минути да шупне.

Добавя се олио и меко масло или мас, сол и се бърка на гъста каша, но още не е тесто. Сега е моментът да прибавете нарязан на кубчета бекон и с него се замесва тестото.

Оставя се на топло да втаса 30 минути, за да увеличи обема си. Разделя се на 4 части и се оформят фитили. Всеки се реже на 5 части и се нарежда в тавата от печката върху хартия за печене. Нареждат се с отрязаната част нагоре.

С пръсти се притиска леко отгоре всяка закуска и оставяме да почине за 15 минути на топло.

Разбъркват се яйцата с киселото мляко и олиото. Изваждаме закуските и с лъжица се залива всяка отгоре добре да покрие тестото.

Оставят се още 15 минути и после печем в загрята фурна на 180 градуса за 30 -35 минути до златисто.

Ако виждате, че има нужда, се покрива с фолио да не прегори.

Пухкави душички с бекон за съботна закуска.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: