Пухкави закуски с бекон

22/11/2018
"С такава закуска няма как да останем в кревата - скачаме и веднага нападаме "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо871
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошава се маята в хладката вода и се разбърква със захарта. Добавя се 2 с. л. брашно, разбърква се и оставяме за 10-15 минути да шупне.

Добавя се олио и меко масло или мас, сол и се бърка на гъста каша, но още не е тесто. Сега е моментът да прибавете нарязан на кубчета бекон и с него се замесва тестото.

Оставя се на топло да втаса 30 минути, за да увеличи обема си. Разделя се на 4 части и се оформят фитили. Всеки се реже на 5 части и се нарежда в тавата от печката върху хартия за печене. Нареждат се с отрязаната част нагоре.

С пръсти се притиска леко отгоре всяка закуска и оставяме да почине за 15 минути на топло.

Разбъркват се яйцата с киселото мляко и олиото. Изваждаме закуските и с лъжица се залива всяка отгоре добре да покрие тестото.

Оставят се още 15 минути и после печем в загрята фурна на 180 градуса за 30 -35 минути до златисто.

Ако виждате, че има нужда, се покрива с фолио да не прегори.

Пухкави душички с бекон за съботна закуска.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар