Хрупкав Вит Спаначник

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
2k
832
1k
4
22/11/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо684
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето, прибавя се киселото мляко със содата и се разбърква.

Спанакът се бланшира с гореща вода, изважда се в студена вода, за да не потъмнее. После се отцежда и нарязва на ситно.

Отделно се натрошава сиренето.

Взимат се 2 кори, полива се с малко олио, яйчената смес, поръсва се с натрошеното сирене и ситно нарязания спанак навсякъде.

Навива се на руло, а то се прегъва на две. Така се прави до изчерпване на продуктите, нареждат се в правоъгълна тава на хартия за печене.

Баницата със спанак се напръскват се отгоре с айрян.

Спаначникът се пече се в загрята фурна на 200-240 градуса до златист цвят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар