Бухнал домашен тутманик със сирене

22/11/2018
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 005
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата. Сложете захарта и малко брашно. Направете гъста каша. Оставете за 10-15 минути и изчакайте да се активира. Сложете содата в киселото мляко. Изчакайте да шупне.

Сложете брашното в голяма купа и направете кладенче в средата. Сложете всички продукти без единия жълтък, който сме оставили за намазване на тутманика.

Замесете меко тесто. Оставете го в намаслена купа. Завийте го в стреч фолио и го оставете за 1-2 ч да втаса.

Разделете тестото на четири равни части. Всяка топка разточете на кръгъл лист с диаметър 30 см. Намажете с кравето масло, поръсете сирене и завийте на руло.

Усучете всяко едно и поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Оставете го да втаса на топло за втори път.

Намажете с жълтъка, 1 с.л. олио, 1 с.л. прясно мляко.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Поличава се много вкусен тутманик със сирене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар