Бъркан родопски тутманик

Мария СимоваМария СимоваГуру106056101412
25/11/2018
"Няма месене, няма точене - това е бъркан родопски тутманик "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 490
  • Преглеждания за месеца552
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа прибавете киселото мляко и содата, разбъркайте и оставете да шупне.

Добавете разбитите яйца, разтопеното масло, олиото и щипка сол, отново разбъркайте.

Добавете пресятото брашно при непрекъснато бъркане, до гъста смес.

Накрая прибавете натрошеното сирене и разбъркайте до усвоявате на сиренето от тестото.

Сипете сместа в тава, покрита с хартия за печене, и заравнете повърхността равномерно.

С нож направете леки повърхностни разрези на квадрати и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса, печете около 30 минути до златисто кафяв цвят.

След като извадите тутманика от фурната намажете повърхността му с останалото масло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар