Пълнени тиквички с ориз и гъби

ЗорицаЗорицаГуру94526029465
25/11/2018
"Търсим си работа като дегустатори на пълнени тиквички - много ни бива "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 303
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитите тиквички се срязват по дължина, за да се получат лодки, в които ще се слага плънката. Сърцевината им се изгребва с нож и лъжица и се нарязва на ситно.

Праз лукът се почиства от външните листа и се нарязва първо на четвърт по дължина, след това се наситнява. Скилидката чесън се накълцва на ситно.

Гъбките се измиват и заедно с пънчетата се режат на четвъртинки или на филийки.

В тиган се загрява олиото и се запържва до омекване наситнения лук и чесън. Добавят се гъбите и след 5-6 минути и почистения ориз. Щом оризът стане прозрачен, се добавя наситнената сърцевина от тиквичките и постепенно се налива гъбения бульон, като се разбърква, докато плънката поеме течността.

В намаслена тавичка се слагат лодките от тиквички и се пълнят с плънката.

Фурната се загрява на 180-200 градуса и пълнените тиквички се изпичат на средна решетка и включен вентилатор до готовност - около 20 минути.

Пълнените тиквички се поднасят поръсени с магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар