Златиста месеница

26/11/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф124766330037
"И печете до златисто... точно така, за златиста месеница става дума "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо526
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме киселото мляко (1/2 ч.ч.) и леко затоплена вода (1 ч.ч.) и разбъкваме добре. Прибавяме сол (1 к.л.), захар (1/2 к.л.), мая суха (1 ч.л.), олио (3 с.л.) и няколко капки оцет.

Като смесим добре всички съставки, прибавяме брашно, колкото е необходимо (приблизително 500 г) и замесваме меко, нелепнещо и еластично тесто. Завиваме тестото с кърпа или фолио и оставяме да втаса добре (в стаята трябва да е топло, за да втаса тестото).

От готовото тесто правим 4 топки. Разточваме едната на правоъгълна кора с точилка, като ръсим брашно или разтегляме с намазани с мазнина ръце. Намазваме кората с разбити яйца, поръсваме със сирене и с разтопени и смесени мас, масло и маргарин. Върху тази кора слагаме отново друга правоъгълна кора от тестото.

Ръсим сирене, намазваме с яйце и мазнина и така с всички кори. Когато направим всички кори, навиваме заедно на руло и нарязваме на охлювчета. Подреждаме в тавичка, върху хартия за печене, намазана с мазнина.

Отгоре намазваме месеницата с яйца и мазнина и печем в нагрята на 170-180 градуса фурна до златисто. Когато е готова, изваждаме от фурната и отново, докато още е гореща, намазваме с маслоподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ДОРА ХОЛЯНОВА
Разкошна!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв