Селска Месеница

27/11/2018
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач163691082
"Сложете малко пръжки в месеницата, после ще ни благодарите за съвета "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо752
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете малко прясното мляко и в него разтворете маята и 1 ч.л. захар. Покрийте съда докато маята се активира.

Пресейте брашното заедно със солта и направете кладенче. Към тях прибавете 2 яйца, 3 с.л. олио, 1 с.л. оцет и сместа с маята.

Замесете меко тесто. Оставете да втаса докато удвои обема си. Разтопете свинската мас и я смесете с 50 мл олио. Натрошете сиренето.

Разделете тестото на 8 части. Всяка разточете и намажете с мазнината. Сложете от сиренето и навийте на руло. Усучете и завържете на възел или навийте на охлюв. Поставете в намазнена тава (30 см) и оставете отново да втаса.

Разбийте 1 яйце и го смесете с 40 мл прясно мляко. С тази смес полейте месеницата. Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Поднесете топла с шарена сол и чаша айран.

Тази месеница я правеше моята баба, която понякога слагаше и малки пръжки в плънката. Вкусът ставаше още по-хубав.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар