Начин на приготвяне
Накълцваме на дребно зеленчуците и гъбите и запържваме в следната последователност: лук, морков, чушка, кайма, гъби. Малко преди да отстраним зеленчуците от котлона, прибавяме и подправките, като разбъркваме добре.
Почистваме картофите и ги режем на филийки с дебелина 3-4 мм. Намазваме стените и дъното на средно голяма тава /диаметър 30-35 см/.
Нареждаме филийките максимално близо една до друга, така че да покрием стените и дъното на тавичката. Опитваме се да скрием дупките с по-тънки или по-дребни картофчета.
Когато тавата е покрита напълно, изсипваме плънката. Накрая покриваме отново с картофи, като капак. Заливаме с 250 мл сухо бяло вино и намазваме с олио. Поръсваме с малко сол, червен пипер и чубрица.
Покриваме плътно тавата с алуминиево фолио и печем на 200 градуса около 20 минути или до готовност на картофите.
Откриваме фолиото и допичаме соления пай до златиста коричка.