Пилешко с кафяв ориз

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова КаменоваПомощник Готвач5310426121
27/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 836
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото месо, нарязваме го на порции и ако не е домашно, го изкисваме във вода с малко сол 2-3 часа в хладилника.

Измиваме отново и сипваме вода, която да го покрие и още отгоре, защото при варенето ще изври по-голяма част от водата, но ще ползваме бульона.

Варим и когато месото поомекне, го прехвърляме в тава за печене, прецеждаме бульона върху него, изсипваме всички други продукти, които предварително сме подготвили /измили и нарязали/- гъби, чушки, рендосали сме моркова, измили сме до чиста вода и накиснали ориза. Аз съм ползвала кафяв ориз Басмати.

Слагаме сол и подправки на вкус, олиото и доливаме вода, ако бульонът не покрива продуктите напълно.

Печем пилето с ориз в умерена фурна на 250 градуса около 40 минути след завиране. Може да се наложи да се добави още вода или олио, но това ще прецените, ако опитате едно зрънце от кафявия ориз и не е готов, а течностите са изврели при печенето.

Добър Апетит!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар