Пилешко с кафяв ориз

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
53
420
420
176
1
27/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 674
  • Преглеждания за месеца587
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ориз на Фурна

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото месо, нарязваме го на порции и ако не е домашно, го изкисваме във вода с малко сол 2-3 часа в хладилника.

Измиваме отново и сипваме вода, която да го покрие и още отгоре, защото при варенето ще изври по-голяма част от водата, но ще ползваме бульона.

Варим и когато месото поомекне, го прехвърляме в тава за печене, прецеждаме бульона върху него, изсипваме всички други продукти, които предварително сме подготвили /измили и нарязали/- гъби, чушки, рендосали сме моркова, измили сме до чиста вода и накиснали ориза. Аз съм ползвала кафяв ориз Басмати.

Слагаме сол и подправки на вкус, олиото и доливаме вода, ако бульонът не покрива продуктите напълно.

Печем пилето с ориз в умерена фурна на 250 градуса около 40 минути след завиране. Може да се наложи да се добави още вода или олио, но това ще прецените, ако опитате едно зрънце от кафявия ориз и не е готов, а течностите са изврели при печенето.

Добър Апетит!

Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
Формички за страхотни лакомства:
Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
13.50 лв.
Виж ››

Домашната здравословна храна вече е нещо напълно постижимо с квадратната огнеупорна тава за готвене. С нея може да приготвяте месни и зеленчукови ястия, да ги съхранявате във фурната или в хладилника. В огнеупорната тава може да приготвяте и любими десерти за цялото семейство - ще останете изключително доволни от резултата.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар