Начин на приготвяне
Замесете тестото, като продуктите ви са на стайна температура.
Оставете да втаса, след което разделете на 5 части и една малко по малка част тесто. Едната хубаво заоблете на топка, тя ще е центърът, другите 4 части разточете на 4 обли кори.
Поставете една върху друга, като намазвате с масло без последната.
Разрежете на 8 части, всяка част разрежете по средата, промушете острия връх отдолу нагоре.
Сложете топката тесто по средата на тавата и подредете листата, както се вижда от снимката. От малката част тесто разточете кора, намажете с масло и навийте на руло, нарежете на малки рулца.
С тях запълнете празното пространство между листата. Оставете питката да втаса, след което намажете с разбито яйце и мляко и печете в загрята фурна на 170 градуса.
След като питката за кръщене изстине, направете буквите с помощта на силиконов молд и захарно тесто - фондан.