Питка за Кръщене с кръстче

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1488140215215
27/11/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 629
  • Преглеждания за месеца255
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесвате хубаво гладко и еластично тесто. Оставяте го да втаса, след което отрязвате една топка около 180 г и поставете по средата на тавата, отрязвате още 3 части тесто по 260 г, разточвате ги на 3 обли кори.

Подредете ги една върху друга, като ги намазвате с масло, разрязвате на 12 части, всяко листо цепвате по средата и промушвате отдолу нагоре.

Готовите листа подредете върху топката тесто, което е вече втасало в тавата.

От другата голяма част тесто разточете голяма кора, намажете с масло, навийте на рехаво руло и нарязвате на малки рулца.

Започнете да редите рулцата отляво надясно покрай тавата, а останалите от вътрешната страна, като избирате по малките.

От останалото тесто оформете центъра на питката, като разточите 2 малки обли кори, намазани по средата с масло, разрежете на 6 части, цепнете по средата и промушете за да получите дълги листенца.

Поставете ги отгоре по средата на питката, едно малко топче тесто се поставя по средата им и кръстче, което се изрязва с остър нож.

Оставете питката да втаса, след което намажете с разбит жълтък с малко мляко и олио.

Печете питката за кръщене в загрята фурна на 160 градуса за около 45 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар