Начин на приготвяне
Смесете киселото мляко и содата бикарбонат. Оставете настрани за 1-2 минути, докато содата се активира.
Добавете щипка сол в брашното, направете кладенче и добавете киселото мляко поетапно. Налейте зехтина и започнете да омесвате тестото. Добавете още брашно, ако е необходимо. Тестото трябва да се получи гладко и еластично. Оформете топчета с големината на орех и разточете всяко на тънка питка.
Изпечете питките в сух тиган от двете страни за по 2-3 минути.
Пригответе пикантен зехтин като сипете в бурканче сухо чили, сусам и добавите зехтин. Овкусете със сол и черен пипер. Разклатете бурканчето, за да смесите съставките добре.
Намажете готовите питки със сусамовия зехтин.