Пълнозърнест хляб без месене

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
942
5k
4k
1k
5
Пълнозърнест хляб без месене1 / 2
12/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви40 мин.
Общо50 мин.
Порции1
"Полезен и с минимум усилия - вижте как се приготвя перфектният пълнозърнест хляб без месене"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч.
  • семена - по желание
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 4 ч.л. домашен
  • хималайска сол - 2 ч.л. фина
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • шарлан
  • гореща вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Забъркваме сух смес от пълнозърнестото брашно, семената, содата, оцета.

Подправяме ги с хималайска сол и кафява захар за баланс и добавяме малко шарлан. Плавно и постепенно сипваме гореща вода и с помощта на здрава голяма дървена лъжица разбърквам, докато се получи лепкава каша.

В две продълговати форми за хляб постиламе хартия за печене и разстиламе сместа равномерно по всички краища.

Печем ги около половин час на 200 градуса. Завиваме ги с найлон, като са готови, за да омекне коричката.

След като поизстинат малко, нарязваме на филийки пълнозърнестия хляб и поднасяме хрупкаво и мекичко към основното ястие!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: