Картофен пай с печурки и течен сос

Rayna_xcxRayna_xcx
Готвач
11
35
12
19
2
28/11/2018
"Вкусните пайове се познават по добре опразнените чинии, в които сте ги сервирали "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солен Пай

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват. Хубаво е да ги нарежете на четвъртинки, за да се сварят по-бързо, ако са прекалено големи.

През това време подготвяме останалите неща, обелваме лука, отцеждаме гъбите и ги оставяме за малко в гевгир.

Пристъпваме към подготовката на течния сос - течен, защото картофите след сваряването и термичната обработка на фурна стават сухички и измислих този течен сос, за да се компенсира тази сухота.

В купа за пасиране слагаме и трите съставки и ги пасираме добре. Получава се нещо като айран - нормално е, точно това целим.

Когато се сварят картофите, ги намачкваме на пюре, но не добавяме прясно мляко, защото ще се втечни и отделянето на парчета при сервирането ще е невъзможно.

В удобна тавичка, за предпочитане квадратна, изсипваме и заглаждаме 1/2 от картофеното пюре.

В тиган запържваме печурките, които вече са се отцедили, заедно с лука и подправките, след което ги изсипваме върху този картофен блат. Половината от маслото го нарязваме и слагаме около печурките и лука. Отгоре изсипваме и останалите картофи и заглаждаме отново.

Останалото масло отново се поставя отгоре върху картофите и пъхаме тавичката в предварително загряна фурна на 180 градуса и печем за около 15 минути с вентилатор.

Ако фурната ви не разполага с такъв, печете соления пай на 200 градуса за същия период.

Бон Aпети :)

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар