Вкусно просо със зеленчуци на оризоварка

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
429
13
13
1
29/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо553
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме просото и го сипваме в оризоварката. Обелваме и нарязваме картофите на ситни кубчета, морковите на фини кръгчета, лука на квадратчета.

Натрошаваме карфиола, а червената и зелената чушка и магданоза ги нарязваме на ситно.

Смесваме всичко заедно с просото и подправяме с хималайската фина сол, шарлан, сушен джоджен, черен пипер (смлян), куркума и кимион.

Разбъркваме хубаво с дървена бъркалка и наливаме точното количество вода - да е 2 към 1 спрямо просото. Готви се около половин час и оризоварката сама се изключва.

Разпределяме в 4 порции и поднасяме топло! Чудесно и много полезно за сърцето е просото, че и вкусно, приготвено с разнообразни зеленчуци и подправки!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар