Вкусно просо със зеленчуци на оризоварка

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
803
4k
4k
1k
4
29/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо844
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме просото и го сипваме в оризоварката. Обелваме и нарязваме картофите на ситни кубчета, морковите на фини кръгчета, лука на квадратчета.

Натрошаваме карфиола, а червената и зелената чушка и магданоза ги нарязваме на ситно.

Смесваме всичко заедно с просото и подправяме с хималайската фина сол, шарлан, сушен джоджен, черен пипер (смлян), куркума и кимион.

Разбъркваме хубаво с дървена бъркалка и наливаме точното количество вода - да е 2 към 1 спрямо просото. Готви се около половин час и оризоварката сама се изключва.

Разпределяме в 4 порции и поднасяме топло! Чудесно и много полезно за сърцето е просото, че и вкусно, приготвено с разнообразни зеленчуци и подправки!

Чудно Вкусно!

Мултифункционално ренде с 5 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар