Пилешки гърди с хрупкава коричка

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2913968263
30/11/2018
"Хем да са сочни, хем с хрупкава коричка - ето така се правят "
Приготвяне180 мин.
Готвене30 мин.
Общо210 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо563
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • маслини - 20 бр. черни
  • маслини - 10 бр. зелени
  • бадеми - 2 с.л./накълцани/
  • хляб - 1 филия хляб
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин / олио
  • За марината
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • подправки - 1 ч.л. микс /чубрица, мащерка, риган, босилек, розмарин/
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилешките гърди на 2, така че да се получат 4 порции. Към прясно изцедения лимонов сок добавете солта, черния пипер, настърганата кора лимон, чесъна, зехтина и 1 ч.л. микс от подправките.

Добавете месото и оставете да престои в марината за 1-2 часа. След това запечатайте месото в тиган със сгорещен зехтин или олио. Готовите пилешки гърди наредете в тава за печене и прибавете останалата марината.

От хляба направете едри трохи и ги оваляйте в зехтин, прибавете нарязаните на ситно маслини, яйцето и бадемите.

Разпределете сместа върху месото и изпечете в предварително зарята фурна на 200 градуса за около 15-20 мин.

Рецептата е взаимствана от кулинарния сайт на Йоли.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар