Пикантен ориз с кралски печурки и гарам масала

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
01/12/2018
"Ароматен ориз, който ще стане любим още от първата хапка "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Можем да го сготвим или на оризоварка или на тенджера на котлона – по желание. И в двата случая – три пъти хубаво измития ориз го варим с нарязаните кралски печурки и наситненото люто чушле и подправките – гарам масала, хималайска сол, черен пипер, джинджифил на прах и шарлана.

Гарам масала е индийски микс, съдържащ канела, кимион, кориандър, кардамон, карамфил, индийско орехче и черен пипер.

Водата е в съотношение 2:1 спрямо ориза и това значи, че на 2 ч.ч. ориз, както е в случая, ще сипем 4 ч.ч. вода.

След като ястието се е сварило за около 30 минути, разпределяме в 3 богати порции и поднасяме докато е топло.

Можем да консумираме с маслини каламата. Уникален пикантен ориз с кралски печурки и гарам масала в индийски стил! Вкусен и ароматен!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар