Празнична питка с цветни рози

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
03/12/2018
"И питка ще ви покажем как се прави, и на цветните рози тайната ще ви издадем"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 048
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Замесвате тесто, което не трябва да е много меко, оставяте го да втаса и започвате оформянето.

Разделяте тестото на 7 части и една малка топка за мрежата по средата.

Едната част е хубава гладка топка, която отделяте на страна. От малката част разточвате кора и с ролер правите решетка, слагате върху топката. Другите части разточвате на обли кори и ги разделяте по 3, като ги намазвате с масло, без да мажете горната кора.

Правите 8 разреза, без да режете до края и получените листа, обръщате назад, като ги подвиете под питката.

Другите 3 кори, както са една върху друга, разрязвате на 8 отделни триъгълника и редите между предните листа.

Поставяте топката по средата и оставяте да втаса, след което мажете с разбит жълтък и посипвате със сусам.

Докато втаса, оформяте розите от солено тесто - равни количества брашно, нишесте, сол и вода до твърдо тесто.

Разделяте и оцветявате, след което разточвате кора, режете кръгчета и слепвате едно за друго - оформя се роза по този начин.

Поставяте розите и печете питката на 160 градуса.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар