Начин на приготвяне
Указаните продукти за тестото /без кравето масло/ се смесват, разбъркват се и се замесва тесто, което се оставя да бухне за малко повече от половин час.
След като втаса, се разделя на единадесет топки. Тях трябва да разточите и да намаслите с краве масло. Разпределете корите в камарки и ги наредете една върху друга.
Трябва да имате купчинка с четири кори, от които да изрежете триъгълници и да ги навиете на кифлички.
Другата купчинка трябва да ви е с три кори. От тях се правят прорези и се моделира вътрешния кръг.
Следващата камарка трябва да ви е само с две кори. От тях се завива руло, което се реже на триъгълници. Те се разполагат по външната част на питката, между кифличките.
От останалите накрая две кори също се правят кифлички, които се разполагат в средата. Питката се оставя да бухне на топличко, като може да се покрие с чиста кърпа.
Междувременно можете да се заемете с направата на украсата. Компонентите за нея се миксират и полученото се разделя на топчета. Те от своя страна се обагрят с боите, след което се оформят като фигурки.
Втасалата питка се покрива със смес от разбит жълтък, 3-4 капки вода и 1 с.л. олио. Посипва се с мак и сусам. Отгоре се поставят фигурките, като се фиксират с малко вода.
Така сглобената питка се пъхва в загрята на 50 градуса фурна и се пече на долен реотан десетина минути. След това задайте да се пече на 160 градуса и след като започне да се зачервява, завийте внимателно с фолио и печете до суха клечка.
Готовото печиво напръскайте лекичко с вода. Намаслете с маргарин и покрийте с чиста кърпа.