Начин на приготвяне
Оставяме настрана първите 4 прахообразни съставки и взимаме останалите. Смиламе ги в мощна мелачка до прахообразна консистенция – много фино.
Разбъркваме през сито. Ако в ситото останат някои груби частици, отново разбъркваме и отново пресяваме сместа.
Загряваме съд с двойно дъно на нисък огън. Комбинираме прясно приготвените подправки и прахообразните подправки - прах от джинджифил, чесън на прах, брашно от цвекло, прах от индийско орехче.
С непрестанно бъркане печем подправката 2-3 минути на нисък огън, докато започне да излъчва аромат.
Сваляме от котлона и оставяме да се охлади напълно.
Съхраняваме в херметически затворен съд /контейнер до 5-6 месеца.
Вашата домашна Тандури Масала от вкусове е готова за бъдещо овкусяване на вълшебни ястия!
Чудно Вкусно!