Тандури Масала

Тандури Масала2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Вашата домашна Тандури Масала от вкусове е готова за бъдещо овкусяване на вълшебни ястия!"

Необходими Продукти

  • Съставки на прах
  • джинджифил - 2 ч.л. на прах
  • чесън - 2 ч.л. на прах
  • индийско орехче - смляно 1 ч.л.
  • брашно от цвекло - 1 ч.л. цвекло на прах
  • Твърди съставки
  • сминдух - 1 с.л.
  • канела - 5 - 6 бр. на пръчици
  • карамфил - 2 с.л.
  • индийско орехче - 2 ч.л.
  • кимион - 3 с.л. семена
  • кориандър - 4 с.л. семена
  • черен пипер - 2 ч.л. зърна
  • кардамон - 2 ч.л. черен + 2 ч.л. зелен
  • хималайска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме настрана първите 4 прахообразни съставки и взимаме останалите. Смиламе ги в мощна мелачка до прахообразна консистенция – много фино.

Разбъркваме през сито. Ако в ситото останат някои груби частици, отново разбъркваме и отново пресяваме сместа.

Загряваме съд с двойно дъно на нисък огън. Комбинираме прясно приготвените подправки и прахообразните подправки - прах от джинджифил, чесън на прах, брашно от цвекло, прах от индийско орехче.

С непрестанно бъркане печем подправката 2-3 минути на нисък огън, докато започне да излъчва аромат.

Сваляме от котлона и оставяме да се охлади напълно.

Съхраняваме в херметически затворен съд /контейнер до 5-6 месеца.

Вашата домашна Тандури Масала от вкусове е готова за бъдещо овкусяване на вълшебни ястия!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: