Соеви хапки с къри и есенни зеленчуци

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
05/12/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо91
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • соеви хапки - 200 г
  • карфиол - 2 шепи начупен
  • чушки - 5 бр. малки
  • тиква - ½ ч.ч. , нарязана
  • тиквички - ½
  • грах - 3 с.л. + царевица (от смесена консерва)
  • къри - ½ ч.л. равна
  • черен пипер - 1 щипка
  • хималайска сол - 2/3 ч.л. фина
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме соевите хапки с карфиола във водичката. След като са омекнали достатъчно, ги отцеждаме.

В тенджера или дълбок тиган задушаваме останалите зеленчуци – на ситно нарязаничушки, тиквичка и оранжева тиква.

След като са почти готови, добавяме соевите хапки, карфиола, граха и царевицата.

Подправяме с къри, черен пипер, хималайска сол, шарлан. Разбъркваме хубаво и равномерно, като прибавяме предварително разбърканите яйца.

След няколко минутки ястието е готово.

Сипваме го по купичките и му се наслаждаваме на момента.

Омайно ухайно!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар