Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки дробчета с мед и карамелизиран лук

Пилешки дробчета с мед и карамелизиран лук

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
13/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Уникални ароматни дробчета, които се приготвят лесно за има-няма 30 минути"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 400 г
  • червен лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 50 г
  • пушен червен пипер - 2 с.л.
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • мед - 2 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете червения лук на фини полумесеци. Загрейте олио в тигана и задушете лука.

Подгответе пилешките дробчета, като първо ги посолите. Смесете брашното с пушения червен пипер и оваляйте дробчетата. Запържете ги в отделен тиган. Добавете стръкчета прясна мащерка.

Извадете дробчетата и прецедете. Отстранете стръкчетата мащерка.

Посолете лука. Добавете меда и сока от лимон. Гответе за още 1-2 минути и прехвърлете в мазнината от дробчетата. Върнете и тях в съда и изчакайте да се глазират. Сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: