Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Пълнена погача

Пълнена погача

Пълнена погача1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
220 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
340 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За марината А
  • пилешки гърди - 500 г
  • сол
  • мед - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • бяло вино - 3 с.л.
  • За марината Б
  • свинско месо - 400 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • червено вино - 150 мл
  • вегета - 1 с.л.
  • естрагон - 1 ч.л.
  • За марината В
  • заешко месо - 400 г
  • подправки - от марината Б
  • доматен сок - 250 мл
  • За подправяне
  • магданоз - 1/2 връзка
  • доматено песто - 50 г
  • лютеница - 100 г
  • За погачата
  • мая - 30 г прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • топла вода - 150 мл
  • брашно - 700 гр
  • прясно мляко - 150 мл
  • олио - 70 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • За карамелизиране
  • лук - 4 глави
  • бяло вино - 100 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • Още за плънката
  • наденица - 300 г тънка за печене
  • гъби - 300 г
  • зехтин - 30 мл
  • сол
  • За кюфтенцата
  • кайма - 300 г
  • белтъци - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • риган - 1 щипка
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За марината А нарежете пилешкото месо на ивици. Смесете всички продукти, изписани под него, и в тази смес поставете месото. Приберете сместа в хладилник за 30 мин.

По същия начин постъпете с маринати Б и В: смесете в купа всички подправки и течности без доматения сос, а месата, нарязани на кубчета, сложете вътре и също приберете в хладилник за 30 мин.

За тестото разбъркайте маята със захарта, малко топла вода и малко брашно. Оставете на топло за 20 минути да шупне. Пресейте брашното в дълбока купа, направете кладенче, изсипете в него шупналата мая и останалите продукти за тестото. Омесете меко и еластично тесто, което не лепне по ръцете. Намажете го с олио, поставете го в купата, завийте го със свежо фолио и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си - при топло време му трябват 30 мин.

През това време пригответе карамелизирания лук. Нарежете обелените глави на полумесеци. Задушете ги под капак в тиган заедно с 3 с.л. от виното, оцета и малко сол. Когато течността се изпари, отново прибавете малко от виното. Към края прибавете и захарта - лукът вече трябва да е омекнал и да е поел цялото количество вино. Свалете капака и пържете, докато лукът се карамелизира. Прибавяйте по малко от маслото на няколко минути, като разбърквате постоянно. Извадете го в голяма купа, в която трябва да съберете и останалите продукти.

Изпечете нарязаната на хапки наденица и ги сипете в купата.

Измитите гъби задушете под капак в зехтина, докато се изпари течността. Посолете съвсем леко. Сложете ги в купата при останалите готови вече продукти.

Омесете каймата с всички продукти. От нея оформете кюфтенца, колкото орех, и ги изпържете.

Пилешкото филе извадете от маринатата и го запържете, прибавяйки по малко от маринатата, докато я поеме. Щом стане готово, го сложете в голямата купа.

Отцедете свинското и заешкото месо от маринатата и ги задушете под капак, добавяйки по малко от нея, докато месото омекне. Накрая сипете доматения сок и оставете течността да се изпари. Готовите хапки преместете при другите готови продукти.

Сега вече прибавете ситно нарязания магданоз, доматеното песто и лютеницата. Разбъркайте внимателно, да не се разкъсат кюфтенцата и надениците. Завийте купата с фолио и я приберете на топло място.

С намаслени ръце от тестото оформете топчета и ги наредете върху хартия за печене в кръг. Когато кръгът се изпълни, продължете да нареждате топчетата и вътре, докато тестото свърши (ако ви остава малко тесто, може да го поставите отгоре).

Поставете оформената погача в студена фурна, включете я на 200 градуса и печете до зачервяване и изпичане. Извадете я и я покрийте с дебела кърпа.

След 20 мин с помощта на остър нож изрежете капачета на вътрешния кръг топчета - трябва да остане само дъно, но дебело поне 2 пръста. Напълнете погачата с готовата смес, оставете да отлежи малко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: