Меденки с пълнеж и орехи

Даниела РусеваДаниела РусеваГотвач31979781
20/12/2018
"По това време на годината меденките биват основно два вида - добре скрити в метални кутии или изядени до последната трохичка - тези са от вторите май "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
40 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо137 467
  • Преглеждания за месеца8770
  • Преглеждания за седмицата932
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена40

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти за тестото замесете тесто, което трябва да е гладко.

Разделете тестото на четири части. Всяка оформете като дълъг фитил. Всеки фитил нарежете на 18 части. От тях оформете в длани топчета с големината на малък орех. Леко ги притиснете и ги подредете в тава на разстояние едно от друго, върху хартия за печене.

Изпечете меденките в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко зачервяване за 10-12 минути. След като изстинат, издълбайте с острието на ножа малка част от долната страна всички топчета.

Прави се плънка по следния начин:

Смесват се трохите от издълбаните сладки с една чаша орехи, едро смлени, след което се заливат с една чаша сгорещено прясно мляко и една ванилия. Докато е горещо, се прибавя и маслото и се разбърква добре. Може да се добави и 2-3 лъжици конфитюр.

От приготвената плънка се гребва по една пълна чаена лъжичка и се слага в издълбана част на една меденка. Слепват се по две, като се притиска внимателно и се оставя да излезе между двете сфери малко от пълнежа.

Медените топчета се овалват в смлени орехи да полепне околовръст.

Добре е да отлежат една нощ, защото поомекват и са чудесни на следващия ден. Не пропускайте да зарадвате семейството си или любими гости с тези вкусни Меденки с пълнеж!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар