Меденки с пълнеж и орехи

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
319
3k
934
1k
1
20/12/2018
"По това време на годината меденките биват основно два вида - добре скрити в метални кутии или изядени до последната трохичка - тези са от вторите май "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
46 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо266 041
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата122
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена46

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти за тестото замесете тесто, което трябва да е гладко.

Разделете тестото на четири части. Всяка оформете като дълъг фитил. Всеки фитил нарежете на 18 части. От тях оформете в длани топчета с големината на малък орех. Леко ги притиснете и ги подредете в тава на разстояние едно от друго, върху хартия за печене.

Изпечете меденките в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко зачервяване за 10-12 минути. След като изстинат, издълбайте с острието на ножа малка част от долната страна всички топчета.

Прави се плънка по следния начин:

Смесват се трохите от издълбаните сладки с една чаша орехи, едро смлени, след което се заливат с една чаша сгорещено прясно мляко и една ванилия. Докато е горещо, се прибавя и маслото и се разбърква добре. Може да се добави и 2-3 лъжици конфитюр.

От приготвената плънка се гребва по една пълна чаена лъжичка и се слага в издълбана част на една меденка. Слепват се по две, като се притиска внимателно и се оставя да излезе между двете сфери малко от пълнежа.

Медените топчета се овалват в смлени орехи да полепне околовръст.

Добре е да отлежат една нощ, защото поомекват и са чудесни на следващия ден. Не пропускайте да зарадвате семейството си или любими гости с тези вкусни Меденки с пълнеж!

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.05.2020 12:01
любими сладки от детството, просто са уникални
0
0
Ели Диди
Ели Диди
07.05.2020 07:23
Получиха се много вкусни!
0
0
Роси Трифонова
Здравейте, направих меденките по Вашата рецепта и се получиха повече от вкусни и сполучливи, макар че само ги слепих със сладко и ги украсих с орехчета :)))
Мерси за рецептата!
1
0
Даниела Русева
Привет, Роси! Радвам се, че сте предпочели тази рецепта и че ви харесва. Благодаря! Ако меденките се издълбаят и запълнят с кремчето по рецептата, със сигурност ще ви харесат още повече. Тогава стават още по-вкусни и омекват.
2
0