Свински гърди с ориз на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5879114446
24/12/2018
"Сочен ориз, поел аромата на свинско - как да не го приготвите за семейството си още днес "
Приготвяне30 мин.
Готвене115 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 470
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските гърди на парчета, ако предварително не са нарязани. Сварете ги за около 1 час. Запазете бульона.

Почистете и нарежете лука и моркова на дребно, а гъбите - на тънки парчета.

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура и запържете лука и чесъна до омекване за около 2-3 мин. Добавете гъбите и пържете още около 5 мин.

Прибавете ориза и царевицата и пържете, като разбърквате, докато оризът стане прозрачен или за около 5 мин. Овкусете със сол и черен пипер.

Сипете ориза и бульона, в който са врели гърдите, в тава.

Отгоре подредете свинските гърди. Печете свинското с ориз в загрята фурна за около 40 мин или докато оризът поеме целия бульон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар