Свински гърди с ориз на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински гърди с ориз на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
115 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4
"Сочен ориз, поел аромата на свинско - как да не го приготвите за семейството си още днес"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 500 г с кост
  • лук - 1 глава
  • ориз - 220 г
  • царевица - 100 г сладка от консерва
  • моркови - 1 бр.
  • печурки - 200 г
  • бульон - 700 мл свински
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските гърди на парчета, ако предварително не са нарязани. Сварете ги за около 1 час. Запазете бульона.

Почистете и нарежете лука и моркова на дребно, а гъбите - на тънки парчета.

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура и запържете лука и чесъна до омекване за около 2-3 мин. Добавете гъбите и пържете още около 5 мин.

Прибавете ориза и царевицата и пържете, като разбърквате, докато оризът стане прозрачен или за около 5 мин. Овкусете със сол и черен пипер.

Сипете ориза и бульона, в който са врели гърдите, в тава.

Отгоре подредете свинските гърди. Печете свинското с ориз в загрята фурна за около 40 мин или докато оризът поеме целия бульон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: