Новогодишна баклава с орехи и локум

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4574001904
03/01/2019
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо950
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сиропа водата и захарта се варят около 10 минути, после се прибавя резена лимон. Оставя се да се охлади.

За плънката локумът се нарязва на малки парчета, а орехите се смесват със захарта.

Маслото се разтопява и смесва с олиото. После се взимат два листа от корите, които се прегъват на две, намазват се с помощта на силиконова четка с мазнината.

Поръсва се с орехи, а в единия край се слага от локума. След това се навива на руло, нарежда се в намазнена тава. Така се прави и с останалите кори, нареждат се плътно в тавата, намазват се с мазнина.

Пече се в загрята на 200 градуса фурна около 25 минути или до златист цвят.

След това баклавата се залива с изстиналия сироп и се оставя за 1 нощ.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар