Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Лаврак на фурна във фолио

Лаврак на фурна във фолио

Лаврак на фурна във фолио3 / 3
02/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Най-лесният и вкусен начин да приготвите лаврак на фурна - вадете химикалките и записвайте"

Необходими Продукти

  • лаврак - 1 бр
  • картофи - 1 бр
  • чушки - червена, зелена, жълта; по 1/2 от всяка
  • арпаджик - 2 - 3 бр
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете рибата.

Обелете картофите и ги нарежете на средни парчета, а чушките и лука на ленти.

Отрежете голямо парче алуминиево фолио. Поръсете фолиото с малко зехтин.

Сложете картофите, чушките и арпаджика. Посолете с малко сол. Сложете рибата отгоре. Поръсете с малко черен пипер, сол и зехтин. Затворете добре лаврака във фолиото.

Загрейте фурната на 180- 200 градуса. Печете 25-30 минути.

Сервирайте с парче лимон, докато е топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: