Пияни пилешки дробчета с гъби и бира на фурна

Бисерка ЙосифоваБисерка Йосифова
Чирак
67
553
113
264
08/01/2019
"Опияняващо вкусни и много лесни за приготвяне - пияни пилешки дробчета с гъби и бира "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо132 334
  • Преглеждания за месеца308
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата измих и изцедих. В купа ги поръсих със соев сос, черен пипер и кимион и ги оставих да се мариноват за кратко.

Овалях ги в брашно и сложих в тавичка с масло и олио да се пекат на 200 градуса за около 30 минути.

През това време нарязах лука на полумесеци и дребни гъбки на две.

Извадих тавичката, сложих гъбите и лука върху дробчетата, налях 1 ч.ч. бира и 1/2 ч.ч. вода, поръсих със сол, черен пипер и чубрица.

Сложих няколко парченца масло и пекох още 30 мин. Един път извадих от фурната и обърнах дробчетата с лук!

Вкусно е!

Източник: Бисерка Йосифова от Кулинарна мрежа

Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.
23.00 лв.
17.71 лв.
Виж ››

Няма да излезете от кухнята, когато тиганът с каменно покритие попадне в нея. Готвенето на всякакви ястие е по-здравословно, лесно и вкусно. Дълбокият тиган има и термоизолираща дълга дръжка за още по-голям комфорт при употреба.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар