Пияни пилешки дробчета с гъби и бира на фурна

08/01/2019
"Опияняващо вкусни и много лесни за приготвяне - пияни пилешки дробчета с гъби и бира "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо77 714
  • Преглеждания за месеца7500
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата измих и изцедих. В купа ги поръсих със соев сос, черен пипер и кимион и ги оставих да се мариноват за кратко.

Овалях ги в брашно и сложих в тавичка с масло и олио да се пекат на 200 градуса за около 30 минути.

През това време нарязах лука на полумесеци и дребни гъбки на две.

Извадих тавичката, сложих гъбите и лука върху дробчетата, налях 1 ч.ч. бира и 1/2 ч.ч. вода, поръсих със сол, черен пипер и чубрица.

Сложих няколко парченца масло и пекох още 30 мин. Един път извадих от фурната и обърнах дробчетата с лук!

Вкусно е!

Източник: Бисерка Йосифова от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар