Начин на приготвяне
Сварете предварително обелените картофи и още горещи ги пасирайте с подправките на вкус, настъргания на ренде лук, ситно скълцан магданоз. Работете бързо, за да не изстине сместа.
Вземайте шепа от сместа и я приплесквайте с длани. Посредата слагайте лентички кисели краставички и завивайте, като оформяте добре руладините. По желание може да направите руладините и без плънка или с друга - по избор.
Овалвайте картофените руладини в галета и ги подреждайте в добре подмазнена тава. Изпечете ги в умерена фурна до хубав загар. Ако искате, може и да ги изпържите в сгорещено олио.
Коментари
според собствения ми опит обаче пасирането не е най-добрият вариант. лично аз като първата коментаторка предпочитам намачканите с преса картофи. тогава не лепнат и не стават съвсем на каша,а по-скоро на идеално пюре. и пак зависи от картофите.
предполагам, че и със сиренце ще са доста вкусни.