Картофени руладини

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Картофени руладини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10 бр.
"Ние ги предпочитаме печени, но вие може да ги изпържите - всякак са вкусни"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • вода - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л. или зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - други на вкус и желание
  • галета - за овалване
  • кисело краставички - 4 - 5 за плънката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително обелените картофи и още горещи ги пасирайте с подправките на вкус, настъргания на ренде лук, ситно скълцан магданоз. Работете бързо, за да не изстине сместа.

Вземайте шепа от сместа и я приплесквайте с длани. Посредата слагайте лентички кисели краставички и завивайте, като оформяте добре руладините. По желание може да направите руладините и без плънка или с друга - по избор.

Овалвайте картофените руладини в галета и ги подреждайте в добре подмазнена тава. Изпечете ги в умерена фурна до хубав загар. Ако искате, може и да ги изпържите в сгорещено олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
511
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Неси
Неси
не съм опитала още рецептата, но към последния коментатор, причината може да е във вида картофи :)
според собствения ми опит обаче пасирането не е най-добрият вариант. лично аз като първата коментаторка предпочитам намачканите с преса картофи. тогава не лепнат и не стават съвсем на каша,а по-скоро на идеално пюре. и пак зависи от картофите.
предполагам, че и със сиренце ще са доста вкусни.
04.08.2013 16:00
Ани
Ани
Аз даже не ги правя с пасатор,а ги мачкам докато са топли.Получиха се супер и бяха много вкусни :)
04.08.2013 12:48
Рони
Рони
По добре е да се намачкат картофките с масло,че след пасатора много лепнат :) Иначе всичко е идеално ;)
01.08.2013 12:50
9999
9999
кКартофите трябва да поизстинаткогато се избелят и пасират и тогава да се работи с тях,в противен случай се пръскат като се пържат.
22.05.2013 18:46
simbatka
simbatka
Не става изобщо така както е описана рецептата. След като се пасират картофите така лепнат, че изобщо не може да се направи какво и да е било с тях. Съжалявам,но нещо е пропуснала авторката, а така ми хареса рецептата и нямах търпение да я направя. Разочарована съм!!!
25.04.2013 22:31