Телешки врат, печен на фурна

РадинаРадина
Новак
27
25
10
27
16/01/2019
"Просто печеш, а се получава размазващо вкусно - как да не си оближе пръстите човек "
Приготвяне25 мин.
Готвене110 мин.
Общо135 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 684
  • Преглеждания за месеца434
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювеч или дълбока йенска тенджера се прави канапе от нарязаните моркови, чесъна и едро нарязания лук. Канапето се залива с вода, но зеленчуците не бива да плуват.

Телешкият врат се изпържва леко от всички страни с маслото, опиперява се обилно и се поставя върху канапето, като се залива с маслото, в което е пържено. Похлупва се с капак и се пече в предварително загрята фурна на 220 градуса за 30 минути.

След като изминат 30-те минути, фурната се намалява на 160 градуса и се пече още 50 минути. След това се изважда от фурната и се оставя с капака за 30 минути.

Канапето от зеленчуци може да се пасира за получаване на гъст вкусен сос.

Печеният телешки врат се сервира тънко нарязан, посолен, със сос или зеленчуци - грах, зелен фасул или картофи.

*Важно е да не се соли преди печене, защото месото ще стане сухо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#247134
Рецептата е страхотна! Получи се невероятно вкусно!
При гласуването нещо се обърка и маркира една звезда вместо 5!
0
0