Телешки врат, печен на фурна

РадинаРадина
Новак
27331073
Телешки врат, печен на фурна2 / 2
16/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
135 мин.
"Просто печеш, а се получава размазващо вкусно - как да не си оближе пръстите човек"

Необходими Продукти

  • телешки врат - 800 г
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 100 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювеч или дълбока йенска тенджера се прави канапе от нарязаните моркови, чесъна и едро нарязания лук. Канапето се залива с вода, но зеленчуците не бива да плуват.

Телешкият врат се изпържва леко от всички страни с маслото, опиперява се обилно и се поставя върху канапето, като се залива с маслото, в което е пържено. Похлупва се с капак и се пече в предварително загрята фурна на 220 градуса за 30 минути.

След като изминат 30-те минути, фурната се намалява на 160 градуса и се пече още 50 минути. След това се изважда от фурната и се оставя с капака за 30 минути.

Канапето от зеленчуци може да се пасира за получаване на гъст вкусен сос.

Печеният телешки врат се сервира тънко нарязан, посолен, със сос или зеленчуци - грах, зелен фасул или картофи.

*Важно е да не се соли преди печене, защото месото ще стане сухо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#247134
Потребител#247134
Рецептата е страхотна! Получи се невероятно вкусно!
При гласуването нещо се обърка и маркира една звезда вместо 5!
05.02.2020 17:45
1