Шарен тутманик с готово тесто

28/01/2019
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор32615120471
"И като истински художници извадете салама от хладилника и да почнем да рисуваме - шарен тутманик с готово тесто "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо487
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете тестото на топло да се отпусне.

Разточете го с точилка върху набрашнена повърхност на кора с дебелина около 3 см., като се стараете да оформите правоъгълник.

В купичка разбийте двете яйца и намажете с тях цялата кора. Отгоре наредете слайсовете шунка, върху нея настъргания кашкавал и след него натрошеното сирене и обезкостените маслини.

Завийте на руло.

С остър нож нарежете рулото на парчета с дебелина около два пръста. Внимателно наредете парчетата легнали (като охлюв) в подмазана с олио тава. Върху всяко сложете парченце краве масло.

Завийте с кърпа и поставете тавата на топло, за да втасат тутманичетата.

Печете тутманика в умерено силна фурна на температура 200 градуса до порозовяване.

Извадете от фурната, напръскайте със студена вода и покрийте с кърпа за около 10 минути.
подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар