Уникален тутманик в хлебопекарна

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
216
763
608
482
1
28/01/2019
"В битката за приготвяне на най-вкусен тутманик се включва и хлебопекарната, която впечатлява с това вкусно предложение"
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 814
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете яйцата поне час по-рано от хладилника, за да са на стайна температура. Премерете прясното мляко, ако е прекалено студено, го затоплете за малко.

Изсипете го в купата на хлебопекарната към него добавете зехтина с олиото.

Чукнете яйцата в купа разбъркайте ги леко и ги прибавете също към течните съставки.

След това прибавете солта, захарта и отгоре изсипете брашното, което е пресято поне веднъж по-добре е да мине през сито 2 пъти. Направете малко кладенче с пръст и изсипете сухата мая там.

Пуснете на основна програма за 3 часа. При звуковия сигнал добавете сиренето на по-едри бучки, защото при месенето се наситнява още. Невероятен тутманик!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ivaylo Ilchev
Ivaylo Ilchev
09.01.2021 16:58
Стана доста добре, но промених рецептата:
Три яйца
100грама олио (мразя зехтин)
Мляко за да стане течната фаза 320 грама (около 150 мл)
10 грама сол
12 грама захар
400 грама брашно и още около 30 - 40 грама добавени при първото месене докато ми хареса консистенцията
2 грама суха мая
Около 250 грама сирене добавени като свирна, но повечко нямаше да бъде излишно.

Програма "Домашен хляб" която е като основната но увеличих времето за печене с 10 минути
0
0
ChochoD
ChochoD
31.12.2020 12:11
Получи се, но прилича повече на хляб. Но стана вкусно. Нямах подходящо сирене, беше в саламура и се разтвори във тестото и сега се усеща по скоро привкус и аромат само. Въпреки това ми харесва и е вкусен. Ще правя пак с по подходящо сирене, което да е по твърдо и сухо.
0
0
Velin Velin
Velin Velin
09.12.2020 13:01
Не се получи .Спазих рецептата абсолютно точно. Стана нещо глетаво и неприятно.
0
0