Уникален тутманик в хлебопекарна

28/01/2019
Дарина Иванова
отДарина ИвановаЧирак20510461
"В битката за приготвяне на най-вкусен тутманик се включва и хлебопекарната, която впечатлява с това вкусно предложение "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 007
  • Преглеждания за месеца3632
  • Преглеждания за седмицата62
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете яйцата поне час по-рано от хладилника, за да са на стайна температура. Премерете прясното мляко, ако е прекалено студено, го затоплете за малко.

Изсипете го в купата на хлебопекарната към него добавете зехтина с олиото.

Чукнете яйцата в купа разбъркайте ги леко и ги прибавете също към течните съставки.

След това прибавете солта, захарта и отгоре изсипете брашното, което е пресято поне веднъж по-добре е да мине през сито 2 пъти. Направете малко кладенче с пръст и изсипете сухата мая там.

Пуснете на основна програма за 3 часа. При звуковия сигнал добавете сиренето на по-едри бучки, защото при месенето се наситнява още. Невероятен тутманик!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Марци
Марци
03.02.2019 00:59
Посочвай автора на рецептата! Всеки може да копира!
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв