Черноморски зарган на тиган

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор39316621581
01/02/2019
"Правим го на тиган, не само защото е много лесно, но и защото е много вкусно - запишете си рецептата "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо451
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зарган - 250 г черноморски
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • олио - около 150 мл за пържене
  • соев сос - няколко капки
  • лимони - за овкусяване и декор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черноморския зарган е риба със силно източено и издължено тяло, наподобяващо змия. Челюстите са силно издължени напред и приличат на човка. По цялата дължина на устата могат да се забележат ситните ѝ, но остри зъби.

Внимателно изчистете рибата от вътрешностите, но не отстранявайте главата и опашката. Те не могат да се ядат, но пък придават на чинията атрактивност. Измийте зарганчетата и отцедете.

В съд размесете брашното със солта и черния пипер и оваляйте рибите.

Пържете в загрято олио до порозовяване и от двете страни.

Поставете рибата върху кухненска хартия да попие излишната мазнина и го напръскайте леко със соев сос.

Сервирайте пържения зарган с резен лимон заедно с чаша бяло вино или бира.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Величка Щърбанова
Неее, не е извито... Прилича на змиорка. Аз ги извих, че да ми се хванат в тигана.
0
0
Станислава Вълкова
Морско чадо съм ,но до сега не съм опитвала зарган . След като тялото му е извито така , предполагам че не се пържи лесно.
1
0