Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Мини веган кравайчета

Мини веган кравайчета

Мини веган кравайчета
Снимка: Илиана Първанова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"Чудесни мини пълнозърнести веган кравайчета със семена!"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно -   3 ч.ч.
  • хималайска сол -   1 ч.л. фина
  • чубрица - 3 щипки
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 4 ч.л.
  • сусам - 1 шепа за поръсване
  • маково семе - 1 шепичка за поръсване 
  • шарлан - 3 - 5 с.л.
  • семена - други по желание
  • вода - около 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да станат пухкави кравайчетата, омесваме тестото от пълнозърнестото брашно, хималайската сол, чубрицата и активирането сода с оцет, като след като сме разбъркали съставките, добавим наведнъж 2/3 от чашата с вода и след това постепенно, докато месим - останалата.

Мекото и еластично тесто разделяме на две равни части, след това още на две и пак на две и получените топчета разточваме на фитили, сплескваме леко двата края и ги съединяваме в кръг.

Подреждаме ги в предварително намазнена тава и ги поръсваме със сусама, маковото семе и др. Може и без семена, но в такъв случай намазваме кравайчетата с шарлан отгоре.

Печем пълнозърнестите гевречета около 15 минути на 180-200 градуса. Ако искаме да са по-хрупкави, може и 20 минути. Само че около 10-та минутки, ако са се запекли до наситено златист цвят от долната страна, превключваме фурната да пече само отгоре. И сме готови!

Чудесни мини пълнозърнести веган кравайчета със семена!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: