Кифлички с бекон и топено сирене

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор305901794
06/02/2019
"А казвали ли сме, че солените кифлички с бекон и топено сирене са най-вкусните на света - ами, казваме го "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции24
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 277
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, прибавете бакпулвера и солта и разбърквайте всичко. След това направете кладенче.

Разтворете маята и захарта в леко затоплено прясно мляко. Без да изчаквате да втасва, прибавете към брашното заедно с другите продукти за тестото.

Замесете меко тесто.

Разделете го на две равни части, отново без втасване.

Разточете всяка на голям кръг, който нарежете на 12 триъгълника. В широката част сложете по парче бекон и топено сирене. Навийте на кифличка.

Застелете две тави с хартия за печене и наредете кифличките.

Оставете да втасат за 20 минути. След това ги намажете с яйце, което сте разбили предварително.

По желание поръсете със семена.

Печете с загрята фурна на 180°C с вентилатор за около 20 минути.

Тестото за тези кифлички е изключително пухкаво. Може да промените плънката по ваше желание.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар