Картофени кюфтета с три вида кашкавал

08/02/2019
"Тайната на вкусните картофени кюфтенца е да не се жали материал - затова слагайте смело, не един, не два, а цели три вида кашкавал "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре кората на картофите. Поставете ги в тенджера и налейте вода. Сложете на котлона и ги сварете до готовност.

Изчакайте да изстинат напълно и ги обелете. Сложете ги в голяма купа. Намачкайте с преса за картофи.

Сложете подправките, яйцето, кашкавала, чесъна (минат през преса за чесън) и лука, нарязан на дребно. Разбъркайте добре.

Оформете кюфтетата. Сложете ги върху голяма чиния и ги оставете във фризера за 10- 15 минути.

Извадете и оваляйте в галета, яйце и отново галета. Изпържете картофените кюфтета на средно загрят котлон от двете страни до приятен златист загар.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар