Постен грах с лук и домати

14/02/2019
Яница Николова
отЯница НиколоваИноватор4554001893
"Постно, ама вкусно - как да не го опита човек "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо527
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • грах - 1 консерва 400 г
  • лук - 3 - 4 гл.
  • домати - 200 г консерва
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л., с връх
  • магданоз - 1/3 връзка, за поръсване
  • сол на вкус
  • чесън - 1/2 гл.
  • черен пипер - 1/4 ч.л., по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на ситно. В подходяща тенджера се загрява олиото.

Запържва се, докато омекне, около 3-4 минути на слаб огън.

Добавя се брашното, червеният пипер, черен пипер и грахът заедно със саламурата.

Разбърква се, а като заври, се прибавят доматите.

След 5 минути към яхнията с грах се добавя скълцания чесън и нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар