Памук кифли със сирене

16/02/2019
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф64975821115
"От нас да знаете, солените кифли са най-вкусните, по точно тези памук кифли със сирене "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 380
  • Преглеждания за месеца928
  • Преглеждания за седмицата66
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към леко топлото прясно мляко се прибавят захарта, натрошената прясна мая и малко брашно. Сместа се оставя за около10- 15 мин., за да шупне.

Брашното се пресява, добавя се сол, олио и шупналата мая, след което се замесва меко тесто. Оставя се да втаса на топло, докато удвои обема си.

Втасалото тесто се разделя на две равни части и от всяка една се разточва на кръгла кора с дебелина около 3 мм. С помощта на остър нож кората се реже на 8 триъгълника. Получават се 8 големи кифли.

Кората може да се нареже и на 16 части и тогава биха се получили повече малки пухкави кифлички.

В основата на всеки триъгълник се слага от предварително натрошеното сирене, след това се притиска леко в двата края и се навива към острата част.

Кифличките се намазват с разбит жълтък и се слагат да се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна, докато получат златист загар.

Източник: svanya.blogspot.comподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Потребител#228537
Феноменални!!!
Изпълних рецептата, като само намалих малко солта и се получиха невероятни.
Благодаря.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв