Памук кифли със сирене

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
16/02/2019
"От нас да знаете, солените кифли са най-вкусните, по точно тези памук кифли със сирене "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 536
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към леко топлото прясно мляко се прибавят захарта, натрошената прясна мая и малко брашно. Сместа се оставя за около10- 15 мин., за да шупне.

Брашното се пресява, добавя се сол, олио и шупналата мая, след което се замесва меко тесто. Оставя се да втаса на топло, докато удвои обема си.

Втасалото тесто се разделя на две равни части и от всяка една се разточва на кръгла кора с дебелина около 3 мм. С помощта на остър нож кората се реже на 8 триъгълника. Получават се 8 големи кифли.

Кората може да се нареже и на 16 части и тогава биха се получили повече малки пухкави кифлички.

В основата на всеки триъгълник се слага от предварително натрошеното сирене, след това се притиска леко в двата края и се навива към острата част.

Кифличките се намазват с разбит жълтък и се слагат да се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна, докато получат златист загар.

Източник: svanya.blogspot.com

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Елена Ч.
Елена Ч.
03.05.2020 15:54
Станаха супер, но добавих малко повече брашно. Благодаря!
0
0
Потребител#228537
Феноменални!!!
Изпълних рецептата, като само намалих малко солта и се получиха невероятни.
Благодаря.
1
0