Бриош-пръстен

17/02/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф9915113498
"Поднесе ли ви Бриош-пръстен, да знаете, че намеренията ѝ към вас са наистина сериозни "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо502
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пресейте брашното в купа и го разбъркайте със сухата мая. Направете дупка/кладенче в средата.

2. Разбийте леко яйцата със захарта и ванилията. Преди това заделете малко от жълтъка за намазваме накрая.

3. Сипете в кладенчето яйчената смес, млякото - леко затоплено, рома, портокаловите корички и половината масло.

4. Замесете меко тесто, добавяйки си още брашно и масло, до привършването му, докато тестото спре да ви лепне по пръстите. Доомесете върху набрашнен плот.

5. Върнете тестото в купата и оставете на топло да удвои обема си за около 1-2 часа в топло помещение и покрито с чиста кърпа.

6. Покрийте тавичка с диаметър 28-30 см с хартия за печене. В средата поставете намазнена огнеупорна купичка - около 8-10 см диаметър. Оформете пръстен от тестото, (може и като засучете два фитила от него) и разположете в тавичката. Отново оставете на топло докато бухне и удвои обема си.

7. Намажете втасалият повторно бриош със разбития с малко вода и олио заделен жълтък. Поръсете обилно със захар, смесена със ароматно узо или мастика.

8. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна, до златист загар - 30-35 минути.
Оставете сладкишът да изстине напълно върху решетка, преди да нарежете и поднесете.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар