Постно ризото с пресен чесън

18/02/2019
"Ризото, създадено, за да съблазнява - с изтънчен вкус и уникален аромат "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо985
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зеленчуковия бульон и го поддържайте топъл, докато дойде време да го използвате.

Накълцайте пресния чесън и лука шалот и ги запържете с настъргания морков и щипка сол в 40 мл от зехтина на слаб до умерен огън.

Сипете ориза Арборио и бъркайте 1-2 минути, след това сипете виното и задушете за 2 минути при периодично разбъркване.

Налейте на два пъти бульона, отново без да спирате бъркането, този път на отворен капак, докато не се поеме течността, не наливайте следващата порция.

Идеята е да се получи кремообразност, типична за ризотото.

Щом се поеме всичката течност, би трябвало да е сготвено, но опитайте зрънцата и ако все още са твърди, може да налеете още малко бульон или вода.

Добавете 20 грама от смлените бадеми (те ще заместят пармезана, който е така типичен за всяко ризото).

Налейте и останалия зехтин и разбъркайте.

Поднесете в две порции постното ризото, като всяка поръсете с още смлени бадеми и фино смлян черен пипер.

Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар