Телешки ребърца с кисело зеле

23/02/2019
"Забравете за свинското - Телешките ребърца с кисело зеле са тоталният хит сред зимните гозби "
Приготвяне15 мин.
Готвене145 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 996
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • телешки ребра - 650 г
  • кисело зеле - 1 бр. малка зелка
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава, средна
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 50 - 60 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете телешките ребра за 1 час на умерен огън, под капак.

2. Накълцайте лука, а моркова и домата настържете.

3. Загрейте олиото и в него запържете първо лука до омекване, след това сложете моркова и накрая домата. Докато се пържат зеленчуците си нарежете зелката и я добавете към всичко останало.

4. Сипете червения пипер, сол и 1 к.ч. зелева чорбичка и бъркайте до изпаряване на течността и оставане на мазнина.

5. Извадете телешките ребра от бульона и го прецедете. Сипете зелето в тавичка, налейте към него няколко черпака бульон, сложете дафиновите листа и подредете отгоре ребрата.

6. Завийте тавичката с алуминиево фолио и печете 40 минути н 180 градуса, след това махнете филиото, вдигнете температурата до 200 градуса и продължете печенето, докато месото придобие апетитна коричка и бульонът се поеме от ястието. Не препичайте прекалено, за да не изсъхва месцето.

7. След като извадите от фурната покрийте отново с фолиото за 15 минути преди да сервирате.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Пропуснала съм да напиша в продуктите червеният пипер, много се извинявам! 1 с.л. е количеството му (може и малко повече)
0
0