Постна запеканка с леща, гъби и картофи

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
91
1508
7
25/02/2019
"Постите са чудесен повод да импровизирате - ето и нашето предложение за нещо вкусно и постно "
Приготвяне20 мин.
Готвене95 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо946
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварете зелената леща за около 40 мин и я отцедете.

Нарежете лука и чесъна на ситно. Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета като за чипс. Почистете гъбите и ги нарежете на полумесеци.

Загрейте половината от олиото в дълбок тиган на умерена температура на котлона. Сипете лука, гъбите и чесъна и ги запържете, като разбърквате периодично за около 15 - 20 мин.

Добавете подправките и хубаво разбъркайте. След около 2 мин добавете сварената леща и отново разбъркайте хубаво. Изсипете ястието в огнеупорен съд (тава).

Сипете около 150 мл вода и разбъркайте. Отгоре подредете, като застъпвате нарязаните на тънко картофи.

Поръсете с останалото олио и сол и запечете постната запеканка в загрята фурна на 200°C за около 30 мин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар