Семейна памук погача с шунка и кашкавал

01/03/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор6772338681
"Вкусна погача, която ще събере цялото семейство около трапезата - с шунка и кашкавал"
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо312
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното два пъти, като го смесваме със солта. Маята разтваряме в ½ от хладкото прясно мляко, добавяйки към нея захарта и 2-3 с.л. от брашното.

Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура.

В кладенчето прибавяме разбитите с киселото мляко и оцет яйца, 3 с.л. от растителната мазнина, активиралата се мая и останалата част от прясно мляко.

Замесваме меко и еластично тесто, което прехвърляме върху набрашнения плот. Месим още 15 минути, докато престане да лепне. Прибавяме по малко брашно, ако е необходимо при замесването.

Връщаме тестото в намазнена купа, покриваме го с памучна кърпа и оставяме да втасва на топло за 50 минути.

Шунката нарязваме на средни кубчета (най-вкусна е плънката, ако е домашна), а кашкавалът настъргваме на едро ренде.

Смесваме разтопеното масло и растителната мазнина.

Втасалото тесто поставяме отново върху набрашнения плот и премесваме още веднъж, като добавяме към него 2-3 с.л. от смесената мазнина.

Разделяме го на 2 части. Разточваме кора, която я намазваме с малко мазнина. Поръсваме ½ от плънката и завиваме на руло. Нарязваме го на триъгълници.

Приготвяме тава с големина, която е предварително постлана с хартия за печене и намазана с масло.

Подреждаме нарязаните парчето тесто на разстояние едно от друго.

Поставяме тавата на топло, отново покрита с памучна кърпа, за да втаса още веднъж.

В купичка разбиваме жълтъците с прясното мляко и малко мазнина.

Намазваме погачата с помощта на четчица.

Поръсваме памук погачата със сусам, а в средата - с маково семе.

Печем памук погачата в предварително загрята фурна, като градусите намаляваме на 160. Печем около 45-50 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар