Начин на приготвяне
Сварете чаена чаша червена леща в подсолена кипяща вода.
Накълцайте ситно лука и бялата част на зеления лук. Задушете в зехтин до омекване.
Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер и сотирайте за още няколко минути. След това дръпнете съда от котлона и добавете супена лъжица брашно в сместа, разбъркайте добре.
Прецедете червената леща, охладете я под студена вода и я сипете в дълбока купа.
Накълцайте и перата на пресния лук и прибавете. Добавете едно яйце и сотирания лук с доматено пюре. Подправете с четвърт чаена лъжичка кимион. Добавете половината от хлебните трохи и размесете отново.
Оформете зеленчуковите кюфтета от сместа и оваляйте в останалата половина от галетата.
Загрейте олио в дълбок тиган и изпържете лещените кюфтенца от двете страни до златисто.
Прехвърлете готовите кюфтенца от леща върху домакинска хартия, за да отцедите от излишната мазнина.
Пригответе за гарнитура семпла салата от листа бейби спанак и чери домати. Подправете със сол, зехтин и прясно изстискан сок от лимон.
Гарнирайте кюфтенцата от червена леща със салатата и сервирайте.
Коментари