Картофен пай с плънка от гъби

13/03/2019
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф88871055591
"Вкусен пай, който ще стане любим на цялото семейство"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо439
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Керамична форма 15/20 см, намаслена с малко зехтин.

Картофите се почистват и нарязват на големи кубчета. Поставят се в тенджера с 1.5 л подсолена вода. Оставят се да се сварят напълно.

Отцеждат се.

С пресата за картофи се довеждат до пюре заедно с 50 г масло и няколко щипки индийско орехче. Разделят се наполовина и една част се поставя в тавичката за печене, заглажда се.

Гъбите се почистват и нарязват на дребно. Лукът се нарязва на тънки филийки. Морковите се нарязват на малки кубчета.

В тиган с дебело дъно се сипват 2 с.л. зехтин, сгорещява се и се прибавят гъбите, посоляват се. Оставят се на котлона, докато изври напълно водата им, да останат напълно на мазнина. Изваждат се с решетъчна лъжица, мазнината се запазва.

В същия тиган се прибавя още малко зехтин, лукът, пресован чесън, морковите на дребни кубчета и се готви, докато омекнат и лукът стане златист. Изваждат се и се прибавя към гъбите.

Наситняват се стръковете магданоз и копър и се добавят към сместа с гъбите. Подправя се със сол и прясно смлян черен пипер.

Цялата смес се разпределят върху картофеното пюре, отгоре се поставя останалото пюре, заглажда се, оформя се.

Пече се на 180 градуса за около 25- 30 мин.

Леко се охлажда и се сервира на правоъгълни парчета, може да се поднесе като гарнитура или самостоятелно.

Източник: Apetiten.TVподобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар